Friday, June 5, 2009

Homemart : Take Your Choice

Sebelum Gawai Dayak ria, ada beberapa buah pasaraya, ala2 supermarket telah berdiri megah d Kapit.. Ha ha ha.....Salah satu, bernama Homemart, dan terletak kira-kira KM3, Jalan Selirik, Kapit. Berdekatan dengan perumahan Chelsea High...

Harga...?
Sudah pasti lebih mahal dr bahagian2 besar yg lain seperti Miri @ Kuching..
Huh, sapa yg dah pergi ke Kapit, kerja Kapit, stay Kapit... aha,.. tauklah mcm ne kos Sara Hidup di Kapit tok... Sapa nak rajin bertanam dak sayur, nginang manok, boleh jadi murah sara hidup.. ha ha..

Lalu melelat...

Ok, dalam tok sik lah gine2, sik lah ada mcm Berjaya Time Square ada Rollercoaster kah apa...
Sekadar menjual barang keperluan harian la...

Ok ada sedikit gambar di sitok masa berbeli brg dengan family.. enjoy it...



Next time aku review ada sebuah lagi kedey ala2 supermarket... nama nya Kedai Borneo..

Ok, Salam..

6 comments:

[h]einsen said...

haha..mena2 barang rah kapit mahal2..nantik ada jalan kali mok nya trn..

Kamil L said...

erm...kesian lah nangga urang kampung, dah lah jauh dari bandar, rego barang semo mahal2... sepatutnya kerajaan negeri kenak cari jalan camne nak turunkan rego barang...

kiki said...

Bila ndak baruk ada jalan raya...

f.i.e.z.a said...

lom penah sampei kapit koh..tingin juak ngga tpt org tok..

hajiejump said...

mancai na po anak pok ow..

Cikgu Adham said...

act homemart is opposite to my house in kapit heh heh heh... sgt menyenangkan utk membeli belah..