Saturday, January 10, 2009

Bas Di Kapit..


Salam..
Lately memang terlalu lah busy, sampe nak update Flickr n Blog pun sik sempat..
Kerja bertimbun, orang makin banyak sakit... ha ha ha ha...

Aha, kali tok, nak cerita pasal Bas Di Kapit...
Apa yang menarik gilak pasal bas kat Kapit tok?

Aha, d Kapit hanya ada sebuah jak bas, ya pun dah sik jalan agik..
perkhidmatannya, di katakan gagal jak lah..

Kinek tok, tersadai jak, sapa- sapa nak bergambar kenangan, di alu-alukan...

Disebabkan bentuk muka bumi Kapit yang berbukit bukau, jadi.. pengangkutan awam yang paling praktis, adalah Van Tambang... (termasuk Van sapu)

Bagi yang tidak memiliki kenderaan sendiri, maka Van Sapu @ Van Tambang lah menjadi pilihan...

Ya bagi kawasan Bandar Kapit,
mun kawasan pedalaman, melibatkan jalan sungai, perahu + bot expres lah jawab nya...

Aha, baru- baru tok, kelihatan lah staf- staf dari Land & Survey, bz memanjang lah di kawasan ulu Kapit, al konon nya kerajaan nak molah jalan pergi ke ulu...

Berita nak molah jeraya ke Sibu, huh, ntah bila ka... dah stgh abab merdeka..

Sampei Seorang Menteri madah, Kapit lebih baik dihubungi dengan jalan sungai..
Come On la ...!!! Ingat rakyat bodo ka...
Menteri mcm tok, bukan nulong rakyat, tapi munoh rakyat...
Konon nya, mun ada Jalan Raya, Bisnez Bot Express Lingkup...
Alasan bodoh dari seorang Menteri...
Argh... Persetankan...

Harap-harap lah proses molah jalan ya, dipercepatkan..
Dapat juak AE86, Toyota Sprinter Trueno, Hachi Roku... melepas gian di Kapit... ha ha

Vroooooooooooommmmmmmmmmmmm.......

3 comments:

misz_atiey said...

stail wak bas ya kiki~nang kreatip owg kapit ehk..hihi

mat said...

nang kreatip lalu jak...

khairul onggon said...

mena ya.. alasan sidak politican jak ya.. sbb sidak ada share... takyat bukannya bodo..