Monday, January 12, 2009

where've been last week

Salam,
Ni antara gambar aku last week, jalan- jalan cari makan..
Enjoy the picture....


Ni masa kat Rumah George, Sungai Pelagus, Batang Rajang, Kapit. Akik (Datuk) ni tengah potong kayu, untuk dijadikan kayu api, sebagai bahan bakar untuk memasak lah. Almaklumlah, kawasan luar bandar ni, bahan mentah banyak, jadi.. tak payah lah nak beli beli tong gas, tambahan perjalanan menggunakan perahu, kalau bawa tong gas, memang lah slow. Lebih- lebih lagi kalau melalui kawasan air deras atau jeram.


Ni masa aku kat Klinik Nanga Gaat, Batang Balleh, Kapit.
Masa ni, aku nak pergi minum pagi kat kedai berdekatan, Suasana kat sini, what the memang cool, very very cool... Lupa bawa selimut, sejuk sampai ke tulang..


Ni masa dalam perahu panjang...

Ni pemandangan di awal padi, dari rumah staf Klinik Nanga Gaat. Gambar ni aku merge pakai Adobe Photoshop. Gambar di ambil menggunakan Sony Ericsson K800i. Dalam berbelas belas shot, d gabungkan kedalam 1 gambar. Dari pelbagai exposure & Angle...


Ni masa on the way balik dari Sungai Pelagus, Kat kawasan ni memang banyak batu- batu.
Kalau air rendah, lagi cantik pemandangan kat sini...


Sekian, terima kasih...

3 comments:

khairul onggon said...

Kacak eh Ki.. nang pebeles mabeles eh... ku dah lamak teringin nak ke sia.. bila outstation plan dah bagus.. tapi selalu ada maaslah di saat2 aher... huhu...

Cikgu Adham said...

slm... waw sgt menyeronokkan la bila lihat gmbar2 td... teringin rasanya nak melawat kawasan2 pedalaman sana... sgt cantik heh hhe heh....

Sy Fazidawaty said...

pok, i suko pic nak di merge pok yo...congrats!nice pic!