Tuesday, May 26, 2009

Canon 1Ds Mark III



Salam...

Hari marek, masa minum di kedai kopi, sempat ngetes Camera Ah Chuan, Kedai Ung Tung Bakery...

Bukan berapi gik rega camera ya, lebih RM30K nya meli, termasuk sedikit accesorries..

Sempat juak lah ngetest sikit2.. he he

Kamera lamak nya, aku dah booking.. he he.. harap nya maok jual....

Adeh2, sama rega kancil ada kali kamera ya..

Bisa palak.. hu hu hu


Cerita bermula mcm tok, malam Jumaat lepas, aku lepak d kedey minum kawan ku, Ah Kee Lok Lok. (owner Lok Lok Restaurant).
Masa ya aku ada mbak laptop juak, saja review gambar dgn Ah Kee.

Sik lamak pas ya, dtg Sorang gik kawan; Ah Chuan, Owner Kedey Bakery + Kedey Minum (Ung Tung Bakery)

Minat juak lah nya tek, lalu nanyak, kamera apa d pakey aku, aku madah makey Canon.

Sekali pas sembahyang Jumaat, bertemu gik sorang geng kamera juak, Si Anuar, owner kedey d Gelanggang Kenyalang, Kapit.. nya madah Ah Chuan meli 1Ds Mark III (Canon), nya madah Ah Chuan org pertama meli d Malaysia & Asia Tenggara, ha ha...

Sebenarnya, byk dah o1rg makey kata kawan ku kerja Canon International... siap nya maok merik list nama gik dgn aku, dr Brunei ada, dr Malaysia pun ada....

then, masa ya, Si Anuar madah, kamera akan dtg hari Ahad...

Cun juak aku lepak d kedai minum Ah Chuan, ari marek, lalu ku tanyak..
ya nya ngambik, ceh... sah 1Ds Mark III...
Baruk dtg gik ya...

Bisa palak...

4 comments:

mat said...

bukan sama rega kancil lagik, dah lebih rega kancil ya....dah nak minat tok, nang sik pat dipadah...

Rudy said...

camera lamak nya CANON 5d ka bro?

kiki said...

he he...
5d ndah..
Byk kamera nya, dr Filem gik..

digital ada olympus, canon...

ada 400D, ada 450D, lain2 sik ingat gik...

Mun ada 50d tek, nendak best...
sik pun 40D, pun dah cukup...

Fadhlah said...

mmg mahal camera tu...comperm puas hati..